الطريق
الثلاثاء 6 مايو 2025 04:30 صـ 9 ذو القعدة 1446 هـ
جريدة الطريق
رئيس التحريرمحمد رجب
رئيس التحريرمحمد رجب
مصر تفوز بكأس البطولة الأفريقية للووشو كونغ فو بعد حصد 50 ميدالية كلية القرآن الكريم بطنطا تحتفي بأبنائها الخريجين من الأئمة الجدد دفعة الإمام محمد عبده فعاليات المؤتمر العاشر لمنظمة المرأة العربية حول ”التواصل والتمكين والحماية للنساء والفتيات من العنف السيبراني محافظ القليوبية ورئيس جامعة بنها يشهدان ندوة عن ” البناء الفكري وتصحيح المفاهيم” محافظ دمياط يزور قرية الوسطاني ويشهد توزيع المساعدات على المواطنين المتضررين من الأمطار إسرائيل على شفا الانقسام.. تصدعات داخل الجيش والمجتمع ضد سياسة نتنياهو لميس الحديدي ترد على منتقدي موقفها من أزمة الكلاب الضالة: لدينا قانون ولن أغير موقفي منتخب البرازيل يصل القاهرة لمواجهة فراعنة اليد ودياً القاهرة تستضيف مؤتمر الاستجابة الإنسانية لقطاع غزة.. عرض تفصيلي رئيس نقابة البترول يؤدي واجب العزاء في والدة المهندس خالد استعداداً لعيد الأضحى.. تكليفات عاجلة والأسواق تحت الرقابة محافظ الغربية: لا تهاون في مخالفات البناء والأسواق تحت الرقابة الدائمة

الخطيب: إفريقيا ضاعت من الأهلي بمساعدة ناس من مصر.. وموسيماني رحل بسبب مشاكل نفسية

محمود الخطيب
محمود الخطيب

وجه محمود الخطيب، رئيس مجلس إدارة النادي الأهلي، رسائل نارية لجماهير القلعة الحمراء.

وقال الخطيب في تصريحات عبر قناة الأهلي: "من ثوابت النادي عدم الظهور الإعلامي الكتير، لكن المرة دي كان لازم نطلع نتكلم مع حضراتكم لتوضيح بعض الأمور بعد الإخفاق الأخير اللي بيحدث لأنكم الداعم الأول والرئيسي لمنظومة النادي الأهلي".

وأضاف: "في وقت الفرح اللي هي كتير بتفرحوا بينا بزيادة ووقت الإخفاق لازم احنا نتحمل اللوم والانتقاد".

وتابع: "واجبنا إننا نعترف بأي تقصير وهناك تقصير ونبادر بالإصلاح مش عيب يحصل غلط لكن العيب إننا منشوفش الغلط".

وواصل: "البطولة الإفريقية الأخيرة ضاعت للأسف بمساعدة ناس من مصر".

وأكمل: "جمهور الأهلي بيلوم اللاعيبة من حب ودعم الجمهور ليهم لأنهم شايفين إنهم أحسن بكتير بس عايزين نفتكر إن نفس اللاعيبة دي من 3 شهور في نهائي أفريقيا ومن 4 شهور خدوا برونزية كأس العالم للأندية".

وأردف: "حللنا آخر 3 مواسم من فترة وتوقعنا هبوط للمستوى، 3 مواسم متلاحمة من غير راحة، لاعيبة الأهلي أكتر لاعيبة لعبت ماتشات، وعدد السفر، تم استنزاف اللاعيبة دي بالإضافة إلى ضغط الماتشات المحلية تسببت في إصابات كبيرة وكتيرة جداً".

وتساءل محمود الخطيب: "هل بيتم عقاب الأهلي لأنه بطل وبيشارك في بطولات عالمية؟".

وأضاف: "من العوامل اللي بتحبط الفريق، التحكيم من السنة اللي فاتت، علامة استفهام كبيرة وتحت ألف خط .. أدوا الناس حقها ويكون في عدل، وبقى واضح للكل إن في أخطاء تحكيمية فجة كلها ضد الأهلي ومجاملات لاتجاهات أخرى".

وتابع: "بيتسو موسيماني حقق حاجات كويسة جدا، مين اللي عمل الحملة اللي عليه؟ موسيماني كان في المغرب في حاجة تبع الفيفا، كلمناه لما رجع قولناله ايه الدعم اللي أنت عايزه؟ موسيماني قالنا مفاجأة إنه صحياً ونفسياً مش قادر يكمل وقولناله فكر لأننا محتاجينك بس اعتذر".

وأوضح الخطيب: "في تدعيم قوي جداً بلاعبين هنكون محتاجينهم الفترة اللي جاية في بعض المراكز ، وده مبيقللش من اللاعيبة الموجودين اللي لازم يستريحوا وياخدوا نفسهم شوية".