الطريق
الأحد 6 سبتمبر 2026 02:03 صـ 22 ربيع أول 1448 هـ
جريدة الطريق
رئيس التحريرعلاء السعودي
رئيس التحريرعلاء السعودي
سهام صالح: عبدالله السعيد عنّف لاعبي الزمالك داخل غرفة الملابس بعد المباراة 57 لاعبا يمثلون مصر في البطولة الإفريقية للكاراتيه للناشئين والشباب الأمين العام لرابطة الجامعات الإسلامية يفتتح المؤتمر الدولي للإعجاز العلمي بالسويد وزارة الإسكان تطرح نظام «الإيجار» ونظام «الإيجار المنتهي بالتملك» وفاة الطفل أيوب بعد أربعة أيام داخل بئر بالجزائر مساعد وزير الداخلية الأسبق: موقع مصر الاستراتيجي يُكرّس مكانتها كمركز محوري للعالم أشرف محمود: زيارة الرئيس الصيني لمصر تُكرّس الشراكة الاستراتيجية أشرف محمود: مصر واحة أمن واستقرار والسيادة الوطنية خط أحمر ممتد عبر التاريخ أزهري: نشأة موسى في قصر فرعون برهان على أن التدبير السماوي يفوق كل العقول أزهري يحذر من إدعاءات رؤية الشياطين والملائكة: الإيمان بالغيب أساس العقيدة محمد مختار جمعة: الإنفاق مسؤولية أصيلة للرجل.. والتخلي عن الأسرة مع القدرة على العمل إثمٌ كبير 20 مترًا تفصل أيوب عن النجاة.. سباق مرعب لإنقاذه من البئر بالجزائر

حولت أبنائها لسلعة.. تفاصيل محاكمة أم زياد بتهمة الاتجار بالبشر

البلوجر أم زياد
البلوجر أم زياد

حجزت محكمة جنايات الإرهاب والاتجار بالبشر بمركز إصلاح وتأهيل وادي النطرون أمام الدائرة الثامنة، قضية البلوجر أم زياد بتهمة الاتجار بالبشر لجلسة غداً 26 نوفمبر للنطق بالحكم.

وينشر "الطريق" نص التحقيقات مع المتهمة وجاء كالتالي:

س: ما ظروف ضبطك وعرضك على النيابة العامة؟

ج: اللي حصل أني كنت نايمة في بيتي اللي في شارع الأمير، والأمن جابني على قسم الخصوص وبعد كده النيابة العامة.

س: ومتى كان ذلك تحديدًا؟

ج الكلام ده حصل فجر يوم الخميس اللي فات الموافق 2023/5/4.

س: ومن أين تم ضبطكِ؟

ج: أنا اتمسكت من بيتي اللي في شارع الأمير بعد موقف التكاتك - الخصوص.

س: وما كيفية إدارتك لحسابك بالقناة الجديدة وحساب تيك توك؟

ج: أنا اتفرجت على فيديو على اليوتيوب ازاي أعمل إيميل وجبت ورقة وقلم ومشيت مع الخطوات وكتبتها ودخلت على الجيميل Gmail وعملت حساب عليه وبعدها اتفرجت على فيديو على اليوتيوب بعد ما علمت بحث عن كيف أنشئ قناة، ومشيت مع الخطوات وصورت بطاقتي في خانة إثبات الهوية اللى على اليوتيوب بالكاميرا، وعملت القناة يوميات أم زياد وهبة، وكنت بتعلم لسه على القناة دى ومكنش عليها متابعين كتير هما حوالى 15 ألف متابع، وبالنسبة لبرنامج التيك توك محمد ابني هو اللي عملهولي في الأول هو اللي كان بيديره لحد ما اتعلمت أحوّل الهدايا لرصيد إزاي وينزلي على حساب ال باي بال، وأصرفهم من أي مكنة بنك بس لو الحساب اللى على موبايلى خرج معرفش أدخل عليه تاني لأن ابني محمد هو اللى عارف البريد الإلكتروني اللي مربوط بيه والرقم السري.

س: وإلى أين تم اقتيادكِ؟

ج هما خدونى على قسم الخصوص.

س: من يُدير الحسابات المرتبطة به؟

ج: محمد ابني هو اللي بيدير الحسابات دي ماعدا قناة أنا عملتها جديد على اليوتيوب اسمها يوميات أم زياد وهبة أنا اللي بديرها بس أنا لسه عملاها وبالنسبة لحساب التيك توك بتاعي أنا اللي بديره.

س: ومن الناشر عبر تلك الحسابات؟

ج: محمد وهو اللي كان بينشر الفيديوهات اللي على الحسابات بتاعتي ماعدا حوالي أربع أو خمس فيديوهات أنا اللي نزلتهم ودا بالنسبة للفيس بوك واليوتيوب والخاصة بالقناة القديمة، والتيك توك من ساعة ما الحساب اتعمل وأنا اللي بديره وبنزل عليه الفيديوهات، أما بالنسبة للقناة الجديدة اللي أنا عملتها على اليوتيوب يوميات أم زياد وهبه أنا اللي كنت بنشر الفيديوهات بتاعتها على القناة.