الطريق
الإثنين 5 مايو 2025 09:33 مـ 8 ذو القعدة 1446 هـ
جريدة الطريق
رئيس التحريرمحمد رجب
رئيس التحريرمحمد رجب
︎رئيس هيئة الدواء المصرية يعقد اجتماعًا افتراضيًا مع نظيره الزامبي رئيس الوزراء يناقش الترتيبات الخاصة بعقد المنتدى المصري الأمريكي المقرر أن تستضيفه مصر نهاية شهر مايو الجاري وزارة البترول تؤكد أن جميع المنتجات البترولية بما في ذلك البنزين المسوق محليًا تخضع لرقابة وفحوصات دورية دقيقة ︎وزيرة التعليم اليابانية عن العاصمة الإدارية الجديدة: أحد أبرز المشروعات القومية الكبرى التي تعكس رؤية مصر وزير الشباب والرياضة يشهد مراسم توقيع بروتوكول تعاون بين الوزارة والمجلس القومي للطفولة والأمومة وزير الأوقاف يشهد مناقشة مشروع قانون تنظيم الإفتاء أمام لجنة الشئون الدينية بمجلس النواب ترامب: أردوغان دعاني لزيارة تركيا وسيأتي إلى واشنطن تفكيك أم صدام؟.. ترامب يلوّح بموقف صارم تجاه النووي الإيراني نقابة المهن التمثيلية تنعى الفنان القدير نعيم عيسى الوزير محمد جبران: تصديق الرئيس السيسي على قانون العمل في عيد العمال قرار تاريخي شاهد| محمد جبران: قانون العمل الجديد يسد ثغرة «استمارة 6» ويضمن الأمان الوظيفي وزير الثقافة يكرم النجم العالمي مينا مسعود ويعلنه ممثلاً للثقافة والفنون المصرية في الخارج

الدكتورة صفاء مختار تكتب: «اللي يعيش ياما يشوف»

الدكتور صفاء مختار
الدكتور صفاء مختار

دي جملة كبرنا وكنا بنسمعها كتير علي كل حاجة يعنى العكس والنقيض، في جمل كتير أوى في حياتنا كبرنا وهى بترن وتزن في ودانا ولما بقي جوانا صوت نجنا وخبراتنا أحنا لقينا في كلام كتير أوى كان ساذج يتقالنا ونسمعه ونصدقه.

يمكن ثقافة زمان وتعليم الكبار للصغار كان بيعتمد بصورة كبيرة عن خداع العقل والأدراك ومكنش مقصود الأستخفاف بعقولنا علي فكره ولكن ده كان نوع من الحماية لينا وقلة وعى بعض الأهالي وخوفهم من أفلام هوليوود في سينما مترو وأوديون ونورماندى وسينما روكسي وغيرها من شباب مخهم وفكرهم غير.

تطور الأحداث وسرعة البديهة في بداية ظهور الموبايلات وبعدها قفزة مكوكية سريعة للسوشيال ميديا وجنان وصل بينا للذكاء الأصطناعى وغيره.

أكتشفنا دلوقتي أننا كنا في عالم الفضاء الخارجي ولما أتفاجئنا بالتطور المبهر في مننا إللى بقي بارع في فن التعامل مع الأشياء وغيره فضل برغبته يكتفي بإنه يادوب يقول ألو ويطلب دليفري لسندوتش وخلاص.

حال الدنيا وتطور الأمر عمره ما يخلينا نحكم بإن زمان أحلى وأجمل.. خالص علي فكره دلوقتي بردوا زمن جديد بس غريب بسرعة تطوره وأحداثه عن إللى فات.
وعلي فكرة مسير إللى يجى حيكون بردوا مختلف.

خلينا نفتكر حلاوة زمان وناس زمان ونعيش حلاوة دلوقتي والناس الحلوة إللى موجودة جمبنا بروحهم وقلوبهم وعقولهم.

سيب كل زمن بذكرياته وخلي الحاضر والمستقبل بكل ما فيهم كل وقت عيشه في وقته وأسعد فيه وأتعلم تطور نفسك ببساطة من غير ماتكون مضغوط أو متضايق.
وعلم زمانك أن السعادة جواك من أمبارح للنهاردة وإن بكره صناعتك بقرارك وستر ربنا إللى ملازم طريقك.