الطريق
الخميس 3 سبتمبر 2026 02:39 صـ 19 ربيع أول 1448 هـ
جريدة الطريق
رئيس التحريرعلاء السعودي
رئيس التحريرعلاء السعودي
أمين التنظيم بالجيزة .. «حماة الوطن» بالجيزة يفتتح معرض «أهلاً مدارس» ومقر أمانة الصف عبد المقصود : 7 ذهبيات تؤكد قوة الاثقال.. وإدريس منح البعثة ثقلا كبيرا ..ودعمنا من البداية للنهاية قيادي بـ «المصريين»: زيارة الرئيس الصيني لمصر تؤسس لمرحلة جديدة من الشراكة والاتفاقيات تعكس ثقة متبادلة في الاقتصاد المصري مفتي رواندا : نحتاج إلى الانتقال من ”الفتوى بعد وقوع الأزمة” إلى ”الإرشاد قبل وقوع الأزمة” مفتي جزر القمر في جلسة الوفود بالمؤتمر العالمي الحادي عشر للإفتاء:حماية الأسرة لا تكون بمعالجة المشكلات بعد وقوعها فقط وإنما بالوقاية والاستباق رئيس الهيئة العامة للشؤون الإسلامية والأوقاف بأبو ظبي: المؤسسات الإفتائية تمتلك ثقة مجتمعية تؤهلها لمواكبة الواقع الأسري وزير الأوقاف: الأسرة أصل المؤسسات وحصن الهوية في مواجهة التحولات الكبرى والتحديات المتسارعة مفتي الجمهوريةِ:الدولة المصريةِ أدركتْ مبكرًا خطورةَ التحدياتِ التي تواجهُ الأسرةَ فبادرتْ بتوجيهاتٍ حاسمةٍ لصياغةِ قوانينِ الأحوالِ الشخصيةِ النائب العام يتفقد مجمع مراكز إصلاح وتأهيل وادي النطرون لمتابعة أحوال النزلاء.. صور محمود رضا.. رحلة في عالم الكتابة الصحية بـ«الصحة اختيار» و«طفل صحي» و«وزني اللي فات» عضو اقتصادية الشيوخ: التعاون المصري الصيني يحول القاهرة لمركز إقليمي للصناعة والخدمات اللوجستية والاقتصاد الرقمي رئيس الطائفة الإنجيلية: الحرية تتطلب ذكاءً وإبداعًا.. وطوني جورج: القيادة تبدأ من الداخل

خالد يوسف : المخرج يوسف شاهين أوصاني بإقامة عزاء له في مسجد عمر مكرم

يوسف شاهين وخالد يوسف
يوسف شاهين وخالد يوسف

تصدر اسم المخرج خالد يوسف محركات البحث في "جوجل" خلال الساعات القليلة الماضية بسبب تصريحاته في برنامج "السؤال الصعب" والمذاع عبر قناة سكاي نيوز العربية عن المخرج الراحل يوسف شاهين وتنفيذ وصيته.

وصية المخرج الراحل يوسف شاهين

كانت من أبرز تصريحات المخرج خالد يوسف التي أثارت جدلا بالسوشيال ميديا هو حديثه عن وصية المخرج يوسف شاهين والتي لا تنفذ.

وخلال لقائه قال خالد يوسف متحدثًا عن وصية صديقه الراحل يوسف شاهين: أول مرة أقول الكلام ده صوت وصورة كنت قاعد مع الأستاذ والمخرج الكبير يوسف شاهين وفجأة قالي ولا يا خالد أنا لما أموت لازم تعملي العزاء بتاعي في جامع عمر مكرم وتشغل الشيخ محمد رفعت الله يرحمه.

وصية يوسف شاهين

أضاف قائلاً : أنا اندهشت جدا وقولتله ليه يعني؟ قالي أنا عايز كده ده المشهد اللي أنا عايزه في جنازتي فطبعا لو كنت قولت الكلام ده بعد رحيله كان مين اللي هيصدق الكلام ده ممكن يقوله إني بدعي.

وتابع: وبالفعل روحت تاني يوم على طول لولاد أخواته جابى وماريان خوري والأستاذ قاعد وقولتلهم الأستاذ قالي واحد اتنين فكان ردهم مذهل بالنسبالي معندناش مشكلة.. هما مسيحيين.. أنت أعمل العزاء في الجامع وإحنا نعمل عزا في الكنيسة فكان ردهم بسيط جدا واتقفل الموضوع على كدا.

وأستكمل: وعند أول يوم للوفاة قعدت مع أسرته تاني وقولنا هنعمل إيه في اللي هو قاله لان دي تعتبر وصية فقالوا هنعمل زى ما هو قال، فاتصلت عشان أحجز الجامع فرفض وقالوا ده راجل مسيحي أزاي هتعمله جنازة في الجامع؟ لازم نرجع للجهات المعنية الأمنية و قالو لي لازم تكلم فلان حد في وزارة الداخلية.. فقالي الكلام اللي أنت بتقوله ده هيعمل قلبان في البلد وإحنا مش ناقصين ورفض الأمن إقامة العزاء.

اقرأ أيضا: هشام شربتجي.. معلومات عن «شيخ الكار» الذي رحل بعد صراع مع المرض