الطريق
الأربعاء 7 مايو 2025 05:13 مـ 10 ذو القعدة 1446 هـ
جريدة الطريق
رئيس التحريرمحمد رجب
رئيس التحريرمحمد رجب
مهرجان أسوان لأفلام المرأة يسدل الستار عن دورته التاسعة بإعلان الجوائز الداخلية تكشف عن حقيقة ادعاءات شخص بمواقع التواصل الاجتماعي ضبط 13 مخالفة تموينية وصحية ببنوفر وبندر كفر الزيات بالغربية ضبط سيدة دهست شخصا بسيارتها في الشروق ضبط 18.5 طن لحوم مستوردة وأسماك مملحة فاسدة وغير صالحة للاستهلاك الآدمي بالجيزة الحكومة تحذر من ”مستريح الذهب” وهيئة الرقابة المالية تشتعل في الأسواق أمن القاهرة يتحفظ على سائق تريلا اقتحم معرض سيارات شهير بالقطامية سكرتير عام محافظة الأقصر يترأس اجتماع اللجنة العامة لحماية الطفل ضبط عاطل لفرض رسوم مالية «دون وجه حق» على السائقين بأحد مواقف منطقة السلام الداعية مصطفى حسني لطلاب جامعة طنطا: التدين السليم يقوم على الفهم والرحمة والاعتدال كمين محكم من المقاومة في رفح الفلسطينية يسفر عن إصابة عددا من ضباط وجنود إسرائليين بسب خلافات أسرية.. زوج يهشم رأس زوجته بشاكوش ويصيب والدته في الغربية

محمد شمروخ يكتب أنا وعمر الشريف والبودينج

في فيلم بداية ونهاية لما رجع عمر الشريف في أول أجازة من الكلية الحربية، راح يحكى لهم عن حاجة شافها مع زمايله هناك اسمها "بودينح" وكان مبهور بيها.
وأنا يت حبيبي من يوم ما شفت الفيلم وأنا أتجاهل إحساس بنوع من الضيق من جهلى بالبودينج خاصة إن الفيلم إنتاج سنة ١٩٦٠ وأحداثه جرت في منتصف الثلاثينيات تقريباً وكان واضح إن الأخ بودينح ده حاحة حلوة قوى.
طيب أسأل مين عن البودينج ده؟!.
خاصة إنى عمرى ما صادفته في محل حلويات وممكن لو سألت عليه يطلع حاحة بطلت ويبقى شكلى يكسف.. احنا ما صدقنا عرفنا الدونتس من كام سنة واسمه يحسسك إنك ماشي في جاردن سيتي!.
بس كان فيه إعلان في التمانينات عن بودينح دكتور أوكتور بس من غير البت بتاعة الإعلان ما تقول إيه هو بالضبط!.
طبعاً محدش هيصدق إنى اتصدمت فيه لما عرفته ومحدش يسألني عرفته إمتى بالضبط.. بس صدمتى فيه مش نفس صدمتى في الكيوي زمان لكن الصدمة إن البودينج طلع حاجة كده ممكن تقول عليها "مهلبية كاكاو باللبن" اللى أعرفها عز المعرفة!.
يا راجل مش تقول كده من زمان.. أتارينا طلعنا قرايب وكمان عشرة قديمة وأنا مش عارف!.
بس والنعمة من يوم ما سمعت اسمه من عمر الشريف أول مرة وأنا عايز أسأل وما كنتش أعرف أنه هو حبيبي بتاع زمان.. ياااااه.. الدنيا صغيرة يا جدعان!.